Historie

Wij zijn Jan (vader), Andries en Jeroen Blok.

Alle drie zijn wij besmet met de duivenbacil. De zoons hebben dit van vader mee gekregen. Eind jaren 50 is vader Jan begonnen met de duivensport. Er werden gelijk al diverse kampioenschappen behaald. In de jaren 70 na inbreng van de Karemaker duiven werd er nog harder gevlogen. Dit duurde tot midden jaren 90 toen werd er de overstap gemaakt naar de overnachting. Eind 2003 werden de eerste duiven bij Frans Zwols aangeschaft dit bleek een succesvolle aankoop te zijn. Tot 2010 zijn er regelmatig duiven bij Frans Zwols gehaald.

De huidige stamduiven bestaat uit duiven van Frans Zwols aangevuld met onze oude stam lijn van de 88-498 4x bij de 1e 10 van gem. 7000d. en we zijn zeer goed geslaagd met Onze Louisse rechtstreeks Piere en Anneke Faes 100% Louis van Loon. Hedendaags zijn er duiven van Jos en Peter Nijman, Henk Marsman , Gert Jan Beute , Jan Hoogland, Jacob Poortvliet en Theo Pander toegevoegd aan onze stam.

De taak verdeling binnen dit trio is zo verdeeld dat vader Jan zelfstandig speelt en dat Andries en ik samen de Gebr. Blok vormen  (Andries begonnen in 2013) en ik (Jeroen) het kweekgedeelte op me neem.

 

Reacties zijn uitgeschakeld.