Nieuws aan het IJsselmeer

Wat heeft het lang geduurd voordat er weer wat op papier kwam. Ik merk toch dat ik tijdens het vliegseizoen niet de moeite neem om wat over onze duiven te schrijven. Als ik zie zoals Theo Pander, GJ.Beute, Embrechts-Theunis, P. Timmer en Comb. Stouwe-Douma elke dag of meerdere keren per week kunnen schrijven. Nu is het ook zo dat bij mij alleen de kwekers zitten en de vliegers bij Andries. Wij hebben dagelijks contact maar om daar nu over te schrijven. Dat moet Andries zelf maar doen. Ik zal het houden bij het schrijven over de kweek en eventuele aankopen.

Er gaat veel veranderen in ons gezammelijk kweekhok. Ten eerste komt er een nieuw hok 3.70 groot verdeeld over 2  afdelingen met elk 12/14 kweekkoppels.  Dit jaar hebben de jongen uit de bestaande koppels bewezen (4x 1e prijs een aantal keer top 10 in het Rayon) met de jongen 1e Aangewezen verenging 3e Aangewezen Kring 2A Afd. 6. Vaders werd met de zelfde jongen een ronde eerder 2e Onaangewezen vereniging, 5e Onaangewezen en 10de Aangewezen Kring 2A Afdeling 6.

Begin September zijn Andries en ik weer naar Henk Marsman gereden om de bonnen te verzilveren die ik vorig jaar gekocht had. Uit weer de beste duiven van Henk zijn er jongen naar Enkhuizen gegaan. Ook komen er nog 3 oude duiven naar Enkhuizen. Een broer en zus van de 186 welke oa vader is van de 1e NPO Chateaudun Afd.11. En nog een half broer van de 1e NPO Chateaudun . Op ons kweekhok zitten 17 rechtsteekse Henk Marsman duiven en 12 van Jos Nijman dit aangevuld met 2 supervliegers van Andries de 182 1e Asse Zellik 2442d. en de 841 10e NPO Noord op Pnt.St. Max. verder nog enkele doffers en duivinnen uit de 98 lijn en Hermans via Jan Hoogland Midlum en de Pander doffer van Theo Pander deze gaat gekoppeld worden met de laatste zus van de 182.

Vanaf dit weekend gaan we dus beginnen met het bouwen van mijn nieuw kweekhok. Dan kan ik eindelijk eens zowel mijn doffers als duivinnen in mijn kweekhok houden tijdens de zomer/rui periode. Nu werd altijd 1 van de 2 verbannen naar een externe locatie. Straks gewoon alles op 1 locatie. En ik kan nu ook gemakkelijk omkoppellen. Ook handig als mensen graag uit andere duiven jongen willen bestellen.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.