Nieuws

13-12-2018

Weer koud buiten. De duiven hebben er weinig of geen last van ze eten wat meer. Volgende week vrijdag gaan we koppelen. Dat doen we mooi tegelijk zodat we de eieren van de kwekers/vastzitters kunnen overleggen naar de vliegers. En hopelijk zitten er weer een aantal bruikbare jongen tussen. De laatste 2 jaar zijn er toch veel verliezen hier met de jongen dus diegene die je overhoudt moeten wel goed zijn. Als ik de vliegploeg van 2017 en 2018 zie wat daar bij zit. Daar kan mijn vader de concurrentie mee aan.  En ook weer eens op de dagfond. In het verleden speelde mijn vader vele 1e prijzen op de dagfond. Hij was een van de eerste in de omgeving die jaarlingen durfde te spelen op deze discipline. En  met succes maar dat is geen garantie voor de toekomst. Maar met de Marsmannen en de Nijmannen gaat dat wel goed komen.

05-12-2018

Afgelopen weekend de hokken met Virkon behandeld. Altijd een intensief klusje maar wel goed om zeker 1x per jaar te doen. Gelijk weer ff alle duiven in de handen gehad. Zijde zacht mooie pluimen de duiven zijn klaar voor de kweek. Deze gaat op 21 December beginnen.  Vaders en ik zetten alle koppels tegelijk zodat we mooi de eieren van de kwekers kunnen overleggen. En binnen 14 dagen weer op eieren zodat we een mooi aantal jongen hebben., die niet veel verschillen qua leeftijd.

Op duivenmarktplaats worden jongen aangeboden door de Fam. Brands uit Urk veel Marsman en van der Linden bloed geweldige duiven en goede liefhebbers. Met ook een vleugje Blok erin. Voor wie winterjongen zoekt een echte aanrader. Vanaf half maart hier ook duiven te koop uit de kwekers.

 

26-11-2018

Vader Jan winterkampioen op de hokkenshow. Totaal niet verwacht we hebben er afgelopen vrijdagavond 4 stuks zo uit het hok gepakt. En achteraf bleek Totilas de mooiste van allemaal te zijn. Deze doffer heeft bij Andries gevlogen een prachtige blauwband doffer Marsman lijn.  De mooiste jonge doffer gekweekt uit lijn 98 x Heremans Jan Hoogland Midlum. De duivin  Henk Marsman werd ook een van de mooiste duivinnen. Ik zelf had er 4 uitgezocht uit mijn kweekhok maar deze waren niet mooi genoeg voor de overwinning gelukkig dat de jongen eruit wel mooi zijn… En vaders de titel Winterkampioen hebben gegeven.

Vaders heeft Jaren niet mee gedaan en dan nu eerste was voor hem ook wel een verrassing. De bon in de vereniging werd gekocht door oud voorzitter Henk Groote, ik zal een paar mooie en hopelijk goede jongen voor hem kweken. Henk Marsman had nog een broer van de 1e NPO te koop staan maar die was alweer verkocht de Marsman duiven blijven mooie en goede duiven dat zien ook steeds meer mensen in het land. Veel top hokken gaan daar nu ook winkelen. En dat is niet zo gek als je 4 jaar achter elkaar een 1e NPO wint. Dat kunnen zelfs heel veel Top hokken niet zeggen….. In Zwartsluis zitten gewoon topduiven.

21-11-2018

Koud buiten en met een hok wat op het ZO staat is het lekker fris. De duiven schijnen er geen last van te hebben. Ze glimmen je tegemoet. Er zitten nog te veel duiven in het hok. As zaterdag ga ik er weer eens door heen en er zullen er een paar het veld moeten ruimen. As zaterdag de tentoonstelling van de vereniging maar ff kijken welke ik ga pakken. Op duiven.net staat een bon voor Henk Marsman nu al op €275,- het is een mooie duif waarvan hier de zelfde bloedlijnen zitten. De Nijmannen hadden ook 2 jaar nodig om hier te wennen en hun prijzen te pakken dat zal ook zo zijn met de Marsmannen. Afgelopen seizoen werd een half Marsman 3e asduif Jong en bij de Natour 5e asduif. Dus dat komt goed.

De duiven die ik geschonken had aan de taartvluchten op URK zijn ook opgehaald beide zijn gekocht door dhr. Simons welke in het voorjaar 2 zomerjongen van 2016 had aangeschaft. 1 daarvan werd moeder van 18/6450 in Afd. 4 en een 1e prijs op die vlucht in de vereniging.

Nu nog gaan bedenken wanneer we gaan koppelen. En hoeveel koppels. Er zullen vanaf half maart jongen te koop zijn uit de kwekers.

12-11-2018

Op 24 November is de tentoonstelling van de vereniging. Vader en ik gaan daar dit jaar aan mee doen. Ik heb er niet zoveel mee want show duiven heb ik zeker niet. Maar ga toch proberen om 4 mooie duiven uit te zoeken. Tevens wordt er een bon geveild. De liefhebber mag komen uitzoeken in het hok. En als tip krijgen ze mee dat de Marsman duiven alles kunners zijn van 100 t/m 1000 kilometer. Als ik zie wat er nu zit van Henk Marsman klk van de Suarez 1e NPO Chateauroux, broers van de 1e NPO Morlincourt, Grootvader van de 2e NPO Morlincourt, half broers en zussen van de 1e NPO Chateaudun, zoon 6e de  NPO Gien, Dochter van de 2e en nogmaals 2e NPO Quievrain. Bij de Nijmannen oa half zussen van de 9e NPO Chateaudun, 1e NPO Vierzon maar ook al vaders  van diverse 1e prijswinnaars. Ook een prachtige doffer van Theo Pander uit Sebastiaan 3x top NPO dit jaar. Een prachtige doffer van Jacob Poortvliet uit klz Kleine Dirk x Gebr. Scheele. Verder nog onze Eigen 98 lijn x van Loon de Zwols duiven zijn er bijna niet meer in iedergeval niet meer rechtstreekse er zitten nog een aantal gekruisde met 98 lijn.

In de vereniging kon er gestemd worden over voor of tegen het nieuwe landelijke vliegprogramma. Ik ben benieuwd wat de uitslag was….

06-11-2018

Weinig nieuws onder de zon. En die schijnt weer lekker de laatste tijd. De zomerjongen die ik geschonken had aan de taartvluchten zijn beide gekocht door dhr. Simons. Een mooi koppel duiven een doffer Henk Marsman x duivin Nijman/Marsman. Ook de bon van duivenvlucht is verkocht dus alleen nog een bon voor de vereniging. Ik ben benieuwd of iemand dat aandurft…… Enno Karspersma stuurde vorige week een app dat hij de 4 jongen die hij hier had gehaald helaas kwijt was geraakt. Hij stuurt volgend voorjaar 2 ringen op  dan kweek ik er 2 opnieuw voor hem.

23-10-2018

Gisteren bij de generaal kampioen langs geweest. Jaap had een duif van mijn vader opgevangen. Een doffer van 2017 verspeeld op de 3de natour vlucht toen en nu dus weer in Enkhuizen. Hij was iets verwilderd maar heeft zeker een goed hok gehad. Het is een volle broer van de 980 die als jaarling een 1e Roye 377km vloog tegen 192d. en 2de in het Rayon 1327d.  Dit jaar vloog ze een 4de in het Rayon t.2077d. dus geen verkeerde. Ik mocht bij Jaap de kwekers en vliegers zien wat een kwaliteit zit er veel 1e prijswinaars of asduiven in de vereniging. Dat gaat weer een hele kluif worden voor de concurentie om hem te verslaan. Ook kreeg ik de 811 en 812 in handen waar het bloed van de 07-448 in zit geweldige vliegers bij Jaap. Leuk om zo dichtbij een hokbezoek te doen.

22-10-2018

Afgelopen zaterdag de kampioenshuldiging in de vereniging bij gewoond. Het was gezellig en het was goed verzorgd door Theo en Wilfred. De kampioenen werden gehuldigd met een bosje bloemen en een diploma.

Verder gaat het goed met de duiven. Ze zien er weer top uit. Zelf ben ik alweer bezig met het samenstellen van de kweekkoppels. Kijken of we weer een paar knappe kunnen kweken. De Nijmannen geven al diverse 1e prijswinnaars. Bij de jongen afgelopen jaar kwamen de Marsmannen ook goed na voren en op de natour pakte mijn vader regelmatig een Marsman doffer.

15-10-2018

Wat een schitterend weer is het toch. De kweekduiven zijn bijna door de rui. Alleen  3 doffers die bij Andries vandaan komen zijn nog bezig met de rui. Dit zijn een oude doffer van 2013 hij werd in 2015 5de duifkamp midfond. Een broer van de 841 welke als jaarling een 10de NPO Pnt.st Max vloog tegen 2904d. en de 992 Nijman x van Loon. Afgelopen weekend 5 extra broedbakken gemaakt in het hok. Dit ook omdat mijn vader geen kwekers meer houdt dus een aantal knappe duiven (Nijman uit de Bourges winnaar 1e NPO 7600d. Poortvliet doffer klz Kleine Dirk x Gebr. Scheele  deze kant opgehaald. Verder weinig nieuws hier onder de zon. De vliegers bij vaders ruien ook mooi daar al een parakuur gedaan. Ook een mail gestuurd naar Jos Nijman met stambomen van de vliegers welke een 1e in de vereniging  of een top 10 notering gespeeld hebben in het rayon.  Zeer te vreden met de Nijman duiven. En ook de Marsmannen hopelijk volgend jaar eens een mooie uitslag maken op de dagfond. Op de vitesse/midfond en jongen kunnen ze het zeker.

04-10-2018

Dierendag vandaag… Elke dag is het dierendag bij ons. De duiven en kat worden elke dag verwent. Alles gaat naar wens bij de duiven. Op duivenveiling.nl staat een duivinnetje te koop zomerjong een volle zus van de 18-347 welke een 1e vloog op Quievrain 278km met NNW wind en 4 min los in de ver. Mijn vader vloog toen zo wie zo geweldig op die vlucht 8/11 en nog te vroeg gestopt met draaien ook. Het is een kruising van Nijman (klz topkweker van Steef Duijn x Peter van der Merwe) x Marsman uit zus Suarez. Straks komt er nog een jonge doffer aanbod. Een zuivere marsman uit half broer 066 2x Teletekst dit jaar.
Er zal een bon geschonken worden aan de vereniging. Danny vroeg of mijn vader een bon wilde schenken maar die kweekt geen jongen. Ik leg mijn eieren over naar hem dus de bon komt wel van J. BLok maar dan de zoon van ……
Verder ruien de kwekers mooi nog een enkele laatste pen en ze zijn weer klaar voor de kweek.
Ik ga dit jaar weer vroeg koppelen heerlijk om daar nu al mee bezig te zijn.

26-8-2018

Mooie referenties deze week.
Dhr. Simons uit Kessel-Eik Afd.4 speelde afgelopen zaterdag met een halve Blok duif een 18e van 6453d. (lijn Zwols). Fokke Jongsma uit Drachterscompagnie wordt dit jaar 1e generaal onaangewezen in Rayon Oostgrens Afd. Friesland oa tegen P. Veenstra & Zn. Met inbreng van de lijn 98 x zwols duiven. Hij speelde ook al een 7de NPO Chalon en Champagne 4900d. met een halve Blok.
Comb. Brands Urk vloog vorige week een 2de in de ver en 20e in het Rayon tegen 1600d.met een jong hier gehaald deze is een broer van de 599 1e asduif Natour Kring 2.
Verder zijn de kweekduiven bijna klaar met ruien… Ik moet helaas wel weer verbouwen in het hok nog een paar extra broedhokken erbij. Wij hebben nog 4 duiven gehaald bij Henk Marsman 3 doffers, 2 broers van de 1e NPO Morlincourt 2018 5964d. en 1 zoon van de 367 x Miss Mantel en 1x dochter van de 60 x inteelt Suarez allemaal bewezen lijnen.

19-09-18
Een site bij houden is niet te doen in de zomer maanden. Ten eerste moet ik Gert Jan natuurlijk mijn excuses aanbieden dat ik de site niet goed bij houd… ook zijn de prestaties goed ik kom er gewoon niet aan toe in de zomer maanden.
Het gezin en werk slokken te veel tijd op om het een beetje serieus te doen.
Je wilt toch ook niet zoals sommige er wat op zetten wat nergens op slaat. De prestaties van de Gebroeders vielen gewoon tegen en we weten de oorzaak. Te weinig tijd en dan ben je ook minder gemotiveerd. Er zijn een 11 tal duiven naar vaders gegaan hij heeft nu een mooie ploeg voor 2019. Hij werd dit jaar 2e onaangewezen jong en 2de aangewezen jong dus net als vorig jaar een mooie ploeg jaarlingen erbij. Waarin nu veel Marsman en Nijman bloed zit.
Tevens werd hij 3de aangewezen midfond. 2de onaangewezen natour 1e aangewezen natour, 2de aangewezen generaal en dat zonder dagfond. Tevens in het rayon 8e asduif jong (Nijman) en 4de onaangewezen Natour en 1e aangewezen natour in de Kring tevens asduif Natour met de 17-599 lijn 98 x Heremans.
Als de wind goed is voor deze hoek dan moet je ze ook pakken en dat deden een aantal toppers van onze vereniging. Jaap, Gerrit, Theo en Danny en Tamara vliegen top en mijn vader net zo. Voor 2019 heeft mijn vader ook een mooie ploeg voor de dagfond dus wie weet gaat hij daar ook mooie series neer zetten. Hij doet het al met de jongen/vitesse en midfond.

Jan Blok aangewezen kampioen Natour Kring 2
In Kring 2 werd Jan Blok aangewezen kampioen Natour en tevens behaalde hij het duifkampioenschap Natour en dus ook in CC2A. Een geweldige prestatie en van harte gefeliciteerd.
Jaap Sietses behaalde het Hokkampioenscha Natour in Cc2A en andere kampioenschappen, eveneens van harte gefeliciteerd.
Meerdere liefhebbers behaalde op de natour kampioenschappen in Kring en CC, zoals Wilfred Dokkum en Danny en Tamara Knijn, het laat zien dat als de wind gunstig is voor onze hoek ook hier gewonnen kan worden

26-4-18
Het was een druk weekje vandaar dat ik nu pas iets op de site zet. Over de vlucht kunnen we kort zijn. Bij de gebroeders kwam er 1 mooi op tijd Marsman x Klooster en deze duivin speelde een 16e in de club. De rest kwam iets later maar wel thuis. Bij vaders hing er een buizerd boven zijn hok 2 duivinnen bleven dus een paar minuten extra vliegen dat warden de 24/25e stek. Jammer maar het is niet anders. Ook hier weer alles thuis. De eerste 2 duivinnen waren van het Nijman bloed en Jan Hoogland. De zwols duiven in deze vliegploeg (85%) hebben het moeilijk met dit weer.
Begin van de week kwam dhr. Broersen zijn 2 jongen ophalen Marsman x Zwols/van Loon hopelijk doen ze het goed in het Den Oever.

18-4-18
Zaterdag was de 2de vlucht vanuit Duffel dit keer van het terrein van de brandweer. Nu gingen de duiven aan de oostkant niet als de brandweer. Het bleek weer een lastig vluchtje te worden. De klok stond ruim een kwartier open. Bij de Gebroeders ging het een stuk beter, de eerste die ariveerde was de 87 een vit/midfond duivin welke als jong ook al goed had gevlogen. Helaas deed haar chipring het niet goed het resultaat was een 17de plek. De rest van de duiven kwamen goed naar huis. Toch zijn er nog een paar onervaren doffers onderweg. Bij vaders ging het weer goed hij kreeg er 2 tegelijk ze piepte beide maar bij 1 stond er africhting bleek een duivin van Roosendaal te zijn. Liefhebber bedankt voor het verzorgen en meegeven. Vaders klokte 2 nijmanduivinnen voorop de 615 staat zelf 1e duifkampioen nu… Er werd begonnen met 3,6 enz 9 duivinnen in de uitslag toen pas kwamen de doffers. Hij staat 1e onaang en aangewezen in de vereniging. Verder gaat het lekker de kwekers zitten op de laatste jongen en worden daarna gescheiden. Bij zowel de gebroeders als vaders doen de jongen het goed. Ruien mooi vliegen/trainen goed. Ik ben benieuwd met de Marsman en Nijman inbreng.

10-4-18
Afgelopen zaterdag de vuurdoop van de vliegers ze zaten op nest en waren helaas door ons niet goed voorbereid op de eerste wedvlucht. Het werd een raar vluchtje ZO wind en jammer genoeg een aantal achterblijvers. Bij vaders ging het een stuk beter begonnen met 2,4,5 enz met de 980 als eerste deze vloog vorig jaar al een 1e op Roye. een zuivere Nijman ook plek 5 was voor een Nijman duivin. Bij vaders hadden ook de zomerjongen het moeilijk … conclusie jongen goed opleren in hun geboorte jaar anders niet mee spelen. De gebroeders zien de vitesse als invlieg voor de mid en dagfond. Op naar volgende week waarschijnlijk een ZW wind een stuk beter voor deze hoek.

4-4-18
De afgelopen weken geprobeerd om af te richten. Omdat wij als werkende mensen het in het weekend moeten doen kwam het er niet van. Dus toch maar een middagje vrij genomen. En nu maar hopen dat het genoeg was om as zaterdag op de eerste vlucht een paar punten te kunnen pakken.
Bij Andries groeien de jongen mooi volgend weekend staat daar alles op weduwschap. Hier liggen weer een 30 tal jongen reeds zijn er 4 naar Enno Kasperma gegaan, Nog 6 voor Hendrik Brands en er gaan er nog 2 naar Sieme Broersen. Allemaal Marsman x Nijman of Marsman x eigensoort.
Mochten er nog mensen interesse hebben in jongen dan hoor ik het graag.

19-03-18
Afgelopen vrijdag samen met mijn vader naar de vergadering van de vereniging geweest. De hoklijsten en entlijsten ingeleverd. Verder geen nieuwe dingen gehoord.
Op ons kweekhok gaat het goed. De jongen groeien als kool en kunnen van de week gespeend worden. Bij Andries liggen een aantal jongen uit de jaarlingen welke goed gevlogen hebben. Alles bij elkaar komen we tot een 50 tal jongen samen. Eigenlijk weer veel te veel.
Verder weinig nieuws van onze kant. De duiven maken het goed glimmen je tegemoet. Nu nog beter weer dan kunnen we beginnen met opleren.

08-03-18
Afgelopen dagen de jongen gespeend. En ze zijn al los geweest ook het lijkt wel of de Nijman en Marsman duiven sneller willen vliegen dan de Zwols duiven.. Zoals eerder aangegeven zitten er tussen de jongen dit jaar bijna geen vitesse vogels meer. De Zwols duiven zitten wel gekruisd in de Nijman en Marsman duiven maar dan als een van de grootouders welke een 1e prijs hebben gevlogen of hebben gegeven.
Verder groeien de jongen van de gebroeders mooi. Ze komen mooi op dit jaar 2 jaarling duivinnetjes hebben tijdens de kou ff te hard op hun eitjes gezeten. Dus van elk Koppel maar 1 jong. Het is niet anders. Volgende week vergadering van de vereniging Andries en ik gaan er ff heen. Ik ben benieuwd naar al het nieuws. Het is afgelopen maanden stil geweest op de app en mail. Dus zal er wel weinig nieuws zijn. Ik ben al een tijdje niet geweest bij dit soort vergaderingen toen de voorjaarsvergadering gepland was moest ik volleyballen en dat gaat voor…
Afgelopen weekend voer gehaald 1000 kg dus we kunnen voorlopig weer vooruit.

02-03-18
Lekker koud buiten brrrrrrrrrr. In mijn hok die op het oosten staat is het lekker koud. Ik krijg de stront niet eens meer van de vloer en uit de broedhokken. Als het zaterdag boven nul is maar alles goed schoonmaken. De duiven zijn lekker hongerig ze krijgen 2x daags een flink aantal blikken voer en vers water. Als het begint te schemeren haal ik de waterpan weg.
Verder groeien de jongen als kool. Nu zijn ze een dag 14 dus de kleurtjes zijn mooi te zien. En zelfs met dit weer schijnen de kleintjes geen last te hebben ze zijn zeker gezond. Ik vind het zelf niets dit weer veels te veel wind. Jammer misschien morgen ff schaatsen op de sloot voor.

22-02-18
Eindelijk vriesweer mooie heldere lucht wel jammer dat het nu pas komt. Nu krijg je eigenlijk zin in de lente. Maar ja de natuur doet wat hij wilt.
De kweek gaat goed de jongen van de Gebroeders zijn nu ook geboren. De 1e ronde groeit als kool.

14-02-18

Een mooie foto van Andries deze heeft hij gisteren gemaakt.

13-02-18

De kweek gaat goed. Het is al goed te zien wat de kleuren gaan worden dit jaar. Veel bonte duiven zwartbont, blauwbont en enkele kras witpennen een mooi gezicht. Ook een enkele vale zag ik al liggen. En voor de rest blauwbanders en krassen. De Nijman en Marsman duiven drukken steeds meer hun stempel op het hok. Dit jaar rond de 80% komt van deze duiven af. Ik had nog een 4 tal zomerjongen van 2016 te koop gezet op duivenmarktplaats 2 duivinnen van Frans Zwols zusjes van de 727/739/696/199 en 007 welke allemaal een 1e vlogen deze gaan naar dhr Simons in Limburg. De 2 duivinnen met Marsmanbloed zijn nog te koop. Zeer goed gebouwde duivinnen echte allrounders. Andries heeft van het weekend ook gekoppeld deze brengen 1 jong groot.

09-02-18
Afgelopen week zijn er een goede 50 jongen geboren van de kwekers. Er waren 2 koppels met 1 bevrucht ei. Waaronder de 05-654 ik was al blij dat ze legde op deze leeftijd. Haar partner is een zomerjong van Henk Marsman uit inteelt Wondere Dirk x dochter Suarez. Andries is druk bezig met de jaarlingen om ze te laten wennen aan de hokken die verbouwd zijn. Hij gooit ze nu regelmatig los. Er zit een mooie mengeling qua duiven bij ons. De toekomst zal het leren. De 2de ronden eieren gaan naar de gebroerders toe en dat zullen er meer dan genoeg zijn. Misschien wel een beetje te veel ook omdat er nog een 5 tal jongen komen van Henri v/d Berg uit IJsselmuiden.

Begin januari alle kwekers gekoppeld een 26 koppels op mijn nieuwe locatie en een aantal oudere Zwols koppels bij vaders. Ook heeft hij de toekomstige weduwnaars gekoppeld.  Dit om de eieren van de kwekers over te leggen. De kweek liep zowel bij vaders als bij mij goed zodat we 20 januari de eieren van de kwekers konden overleggen naar de vliegers. Bij de vliegers houdt vaders alleen de jongen aan van zijn eerste prijswinaars. Verder zal er veel Marsman en Nijman bloed stromen door de nieuwe lichting meer dan 80% van de duiven komt bij deze 2 liefhebbers vandaan.

Bij de kwekers waren er een aantal die een andere partner kozen boven die ik op papier had gezet. Maar zolang dit geen broer/zus of directe verwanten van elkaar zijn is dat geen enkel probleem . Zelfs de zomerjongen van Henk Marsman wilde graag koppelen. En deze duivinnen legde ook na een dag of 14 hun eitjes. De eieren van de 2de ronde komen nu ook deze zijn voor Gebroeders en voor paar bonnen kopers.

xtra

Reacties zijn uitgeschakeld.