Nieuws 2019

15-04-2019

Valse start van het seizoen. Totale off day bij de Blok duiven. En dat heeft zijn uitwerkingen in de beleving. Geen zin meer erin. Als het met dit al niet meer lukt dan is het klaar. Alles gaat weg kweek blijkbaar waardeloze duiven. Het is mooi geweest genoeg andere dingen in het leven dan duiven. LA FINE.

09-04-2019

De eerste en enige africhting met de afdeling werd er gelijk een met 2 nachten mand. Zaterdag was het geen goed weer om te lossen. In de ochtend miezerde het gewoon hier in Enkhuizen. Op zondag hadden we een familie lunch bij IJgenweis precies op het moment dat de duiven moesten vallen. Daardoor was vaders ff later hij wilde de eerste binnen halen en is daarna weg gegaan. Ze kwamen mooi de 599 en 615 waren weer de eerste (beide top 10 in de ver) vorig jaar waren dit de beste 2 jaarlingen van de vereniging. Vaders zat er mooi bij en dat met een O wind. De rest kwam er snel achter aan en alles was ook weer zo thuis. Geen verliezen en dat is mooi.

Afgelopen donderdag zijn er 2 jongen richting Slowakije gegaan. De liefhebber was te spreken over de kwaliteit van de jongen dat hij over 2 weken nog  4 komt ophalen.  Er liggen nog een paar jongen en dan is het klaar met kweekseizoen. Ik kweek er nog 4 uit de 2 oude rakkers. 07-449 en zijn broer 08-668 (lijn 98 x van Loon) uit deze lijn kweek ik nog steeds goede vliegers en 1e prijswinnaars.

03-04-2019

Afgelopen zondag de vliegers van vaders ingekorfd bij de zustervereniging deze gingen naar Amsterdam. Het werd een mooie africhting ze kwamen geweldig en dat met een krachtige Noorden wind binnen een kwartier waren er 35 v/d 50 thuis. De jaarlingen deden het goed as zaterdag de africhting van de afdeling naar Zevenhuizen ong. 95km en met een ONO wind zullen ze lekker aan de bak mogen. Een geode leer. De jongen vliegen bij vaders al zeer goed ze gaan nu al elke dag een stukje op route. Nog ff gaan we africhten. Nog nooit zo meegemaakt. Komt het door de kwaliteit van de duiven… De verzorging is altijd het zelfde. Dan moet het een combinatie zijn van goed voer en de duiven.

In het kweekhok liggen de laatste pullen. Dan lekker alles scheiden en dan genieten van de duiven bij vaders.

27-03-2019

De africhtingen zijn goed gegaan. De jaarlingen kunnen zo mooi het spelletje leren. Er zijn nog een paar koppige duiven van Andries die nog ff naar de Tom vliegen. Maar het hok is daar nu weg dus hopelijk voor het seizoen dat ze dan wel gelijk naar de Lange Tuin vliegen.

Bij de jongen gaat het ook goed nog geen uitval ze vliegen al lekker een groepje is al een paar minuten compleet uit beeld. We kunnen gaan africhten…. Het is een mooie groep met een diversiteit aan kleuren. Veel bontjes en witpennen prachtig.

De kwekers zijn bezig met hun laatste rond en dan gaan ze weer lekker apart dit jaar extra vroeg ivm dat ik in mei een aantal weekenden weg ben. En dan is het voor de verzorgers makkelijk als er geen jongen liggen.

Tot 1 mei zijn er jongen bekwaam.

19-03-2019

Afgelopen zondag heeft Enno zijn 2 jongen opgehaald (Poortvliet x lijn 98/Heremans) hij was er goed over te spreken. Hopelijk nu meer geluk met deze jongen. Het seizoen staat nu echt op beginnen bij de vliegers. De eerste africhtingen vinden reeds plaats. Alles gaat op de wagen.  De jongen doen het goed ruien mooi en vliegen hun rondjes.

Het vliegprogramma is lekker vol voor ieder wat wils. Ik weet zeker dat vaders niet alle vluchten gaat vliegen en dat hoeft ook niet. De duivensport moet je beleven zoals je zelf wilt. De beleving is bij iedereen ook verschillend en daarom kan je bijna niet meer spreken van een generaal kampioenschap. Sommige spelen vitesse andere leggen zich toe op de dagfond. En dat is prachtig.

Ik heb bij de kwekers de boel om gegooid diverse koppels veranderd om nog een kleine ronde te kweken.

12-03-2019

Weinig nieuws hier. De jongen van de eerste 2 rondes zijn gespeend. Er zitten er veels te veel dus alvast maar selecteren. Ik had al geopperd om nog een hokje bij te bouwen bij vaders. Maar die was daar geen voorstander van… Minder kwekers dan maar. Dat gaat ook gebeuren. De oudjes zullen hun verdere leven mogen slijten op een rustig plekje. Maar eerst het seizoen maar afwachten. Er zit echt een mooie ploeg 1 en 2 jarige duiven bij vaders. Veel Nijmanbloed met een vleugje Marsman. Bij de jongen is dat anders veel Marsmanbloed en een vleugje Nijman.

Afgelopen weekend ook de nodige sites weer bekeken en wat mij opviel dat de grote mannen veel geld betalen voor een duif… Niet normaal meer de kloof tussen de profs en de rest wordt alleen maar groter. En dan zeggen ze ook nog van je moet inversteren maar zulke bedragen is voor de gewone man niet weggelegd dus dan maar slimmer aanschaffen en hopelijk zit hier ook een topper tussen. Ik moet zeggen dat wat er nu zit qua duiven al heel tevreden mee ben. De laatste 2 jaar al 7 verschillende 1e prijswinnaars gekweekt voor vaders dus niet slecht. En er zijn dit jaar weer veel vluchten waar een 1e prijs op gewonnen kan worden. We gaan het meemaken….

05-03-2019

Het is nog steeds zacht voor het tijd van het jaar. De kwekers zijn begonnen aan hun derde ronde. Alles voorloopt goed. De jongen die er nog liggen groeien als kool. Vorige week samen met vaders de duiven laten enten. Dat is nu ook mooi gebeurd. Verder een baal voer bestel. Deze komen ze van de week afleveren. Dan hebben we genoeg voor het verder vlieg en kweekseizoen. Vrijdag 15 maart is de vergadering van de vereniging helaas kan ik niet.

 

28-02-2019

De eerste 2 maanden zijn voorbij gevlogen letterlijk en figuurlijk. De duiven maken het goed elke dag CGB in het drinkwater en dat werkt geweldig voor ze. Super strontjes geen spuitende jongen, strak in de veren. De vliegduiven zijn al een paar keer los geweest en dat gaat super. De duiven van Andries gingen de eerste 2x nog kijken op de Tom maar nu blijven ze mooi bij vaders.  Nu maar hopen dat ze straks met de vluchten niet eerst de duiven van de bloemenbuurt thuis brengen en dan afbuigen naar het zonnige zuiden van Enkhuizen. Hopelijk pakken de duiven straks ook de nieuwe weg naar Enkhuizen en buigen dan op tijd af en gaan ze niet eerst met die van Theo en Jaap mee.

De jongen komen al mooi buiten als het zo door gaat kunnen we over een goede maand deze al beginnen af te richten. Dit jaar maar eens op tijd beginnen met dit process. En er eens echt werk van maken. Bij de kweekduiven liggen alweer eieren van de 3de ronde wat gaat het snel nu. Dit zullen waarschijnlijk de laatste zijn dit jaar. Alleen teel ik nog wat van onze oude 98 lijn een paar zomerjongen.

Wat mij wel de laatste weken opviel dat veel websites slecht onderhouden worden. Zoals de website van de afdeling neem een voorbeeld aan die van Afd. 5 daar staat alle informatie op en wordt goed bijgehouden. Die van Afd.6 is echt slecht. Op de site van Kring 2 wordt informatie gedeeld waar de liefhebbers wat aan hebben een overzicht van de ringnummers (helaas nog niet complete) etc. Zelfs de website van de vereniging wordt beter ondehouden. De vergader stukken zijn bekend van de afdeling maar…. waar zijn die naar toe gestuurd. Het zal wel weer goed komen de beste stuurlui staan gelukkig altijd aan de wal of aan de overkant.

19-02-2019

De jongen van de 2de ronde groeien als kool. Er liggen ook weer eieren deze zullen vanaf eind maart uitkomen. Dus mochten er mensen geinteresseerd zijn in jongen, broers en zussen van oa 1e asduif Natour kring 2, 1e en 2e asduif jaarling van de vereniging, 8e asduif jong van het rayon etc. Duiven van Henk Marsman , Jos en Peter Nijman, Theo Pander, Jacob Poortvliet, Gert Jan Beute en lijn 98 stuur een berichtje of mail naar postduivenblok@kpnmail.nl.

Maar verder gaat het goed de vliegers van vaders zijn ook alweer los geweest. Het overwennen kan beginnen. Afgelopen weekend alle jongen gespeend dat waren er 56 stuks dus het hok zit al vol… De 2 oude duivinnen zijn vervangen door 2 jaarling duivinnetjes. 1x zus van de 599 1e asduif Natour en 1x lijn 98 x Marsman. In beide de 98 lijn vertegenwoordigd. Deze lijn doet het nog steeds super. Het is jammer dat we toen geen kweekhokje hadden want dan hadden we er veel meer uit kunnen halen. Misschien dat er nu wel teveel kweekduiven zijn. Maar als ik nu zie dat waar de kweekduiven vandaan komen, Jos en Peter Nijman, Henk Marsman, Jacob Poortvliet, Theo Pander, Gert Jan Beute en Jan Hoogland allemaal topmelkers en uit hun beste duiven/lijnen. dit aangevuld met de 98 lijn vleugje Zwols en natuurlijk de van Loon lijn via Pierre Faes een mooie combinatie zo. Ik kweek dit jaar veel schalie duiven dit komt door de Zwols lijn die in sommige duiven zitten. Mooi om te zien dat het generaties over slaat en dan weer naar voren komt. Verder veel bontjes en witpennen.

 

 

11-02-2019

Afgelopen weekend samen met Andries de ringnummers en kleurtjes opgeschreven. De oudste jongen zijn nu ruim 20 dagen dus gaan bijna op zich zelf. De 2de ronde is nu ook geboren. Er liggen en stuk of 100 jongen. Veels te veel natuurlijk maar streng selecteren. Bij de opgekomen jongen tot nu toe geen achterblijvers. De vliegers zijn de jongen goed aan het verzorgen en voelen nog steeds super zacht aan. Totilas die dit jaar de mooiste van de show werd verzorgt zijn broers/zussen en hij glimt je tegemoet. Andries komt ook elke dag ff kijken bij de duiven en ziet ook dat ze er werkelijk prachtig opstaan. Goed voer een openhok en kwaliteit injectie van de duiven maakt het een stuk prettiger vertoeven zo op de hokken.

De ex vliegers van Andries zijn ook gekoppeld bij vaders en hebben daar hun nestjes. Hopelijk lukt het goed om ze over te wennen. Het is een mooie ploeg van 2017 en 2018. Vaders heeft zo wie zo een jonge ploeg vliegduiven. De oudste vliegdoffer is van 2017 en bij de duivinnen zijn er 4 van 2016. Ook zitten er nu een 40 tal die zeker de dagfond op kunnen qua bouw en afkomst. Maar afwachten wat vaders gaat doen dan.

Er gaan van de bonnen dit jaar  4 jongen naar Henk Groote en 2 jongen naar Enno Kaspersma verder nog een Koppel naar dhr. Franks in Weesp en de overige bonnen kopers moeten maar contact opnemen wat ze willen.

02-02-2019

Weinig nieuws vanaf het duivenfront hier. Er is een grote baby boom geweest. Er liggen 56 jongen van de 31 koppels dus dik te vree. 2 oudere duivinnen mogen opnieuw gaan leggen ze hebben hun eieren kapot gedrukt en 2 onbevruchte eieren. Dit jaar veel witpennen bij de jongen ik denk de helft dit komt vooral door de Marsman duiven.

Koppel 25: Doffer rechtstreeks Jos en Peter Nijman uit Noyensdoffer van Martin van Zon x Miss Elegance 1e Nijvel 20284d. (uit Bonte Gilles G.de Nooyer x Bontje uit Ma Flodder moeder 1e NPO Bourges 2010) zijn duivin is Bonte Marsman dochter 3e NPO Sens x Camphuis/Marsman deze duivin vloog oa 2/1870 52/1749 162e NPO Bergerac

Koppel 26: Doffer rechtstreeks Jos en Peter Nijman uit laatste zoon super  koppel nu Udo-Duijn x Krasje Merwe rechtstreeks Peter van de Merwe lijn de Peter x 1/2 zus Bauer. hij is halfbroer van 1/1414d. enz zelf vader van 1/192 2/1327 1/222 5/1768 etc. zeer goede kweekdoffer x Duivin Lijn 98 zij is een kld van de 97-839 1/1100 Peronne x Camphuis/Groenen duivin via Eddy den Haese.

Koppel 27: Doffer rechtstreeks Henk Marsman zoon 3e NPO Sens oom 1e NPO Chateaudun en grootvader 5e NPO Sens 2018. vloog zelf 29e NPO Chateauroux 4924d. x Duivin rechtstreeks Henk Marsman dochter 460 oa 16e NPO Cahors 1701d. en grootvader Suarez en Miss Leonie allebei 1e NPO winnaars. x 353 3x top 20 NPO tegen duizenden duiven. (Camphuis x Ruitenberg Wondere Dirk x Vandenabeele)

Koppel 28: Doffer de Urker is half broer van de 59 x 98 lijn vader van oa 1/162, 3/349, 5/192 zeer goede vliegers x duivin rechtstreeks Henk Marsman uit 2/9851d. x 2x 2e NPO Quievrain gem 13000.d. Lijn Marsman x Jac. Schra en E van der Linde.

Koppel 29: Doffer rechtstreeks Henk Marsman broer 1e NPO Morlincourt 5480d. 2018. Ruitenberg via Henk Eenkhoorn x dochter Suarez 1e NPO Chateauroux 2015 x zus 3e NPO Sens. zij duivin is de 641 gewond thuis gekomen van de vlucht perfect van bouw en super geel oog. Zwols x Halman/Beute zus vliegt een 1e Peronne dit jaar.

Koppel 30: Doffer rechtstreeks Jacob Poortvliet klz Kleine Dirk x Halfzus 1e NPO Orleans Gebr. Scheele/ Miss Doltsje (verkerk/atema/Heremans) x Zus 59 Santen x Martin van Zon uit dit koppel al meerdere goede vliegers.

Koppel 31: Doffer is volle broer van de 841 10e NPO Pnt.St. Max 2904d. gekweekt door Andries uit lijn98/Zwols x 59 lijn nooit gespeeld behouden voor de kweek ivm de goede lijn hij staat gekoppeld aan de ringloze van Henk Marsman dit jong is een dochter van de 460 16/1701d. op Cahors grootvader Suarez en Miss Leonie 1e NPO Winnaars. x duivin Henk Eenkhoorn uit Inteelt Suarez x Gebr Bakker duivin (Ruitenberg x Heremans)

18-01-219

Koppel 21: Doffer rechtstreeks Henk Marsman volle broer van de 1e NPO Morlincourt 2018 uit een doffer van Henk Eenkhoorn (Ruitenberg/wondere Dirk) x dochter Suarez 1e NPO Chateauroux 2015 Suarez vloog dat zelfde jaar ook een 7de NPO. Hij staat gekoppeld aan een rechtstreekse Jos en Peter Nijman duivin uit de Munnik doffer x Martin van Zon/Steef Duijn. Zij is reeds moeder van zeer goede vliegers welke al een 1e prijs wonnen 1/192 1/306 2/1372 5/2074 etc. Dit Koppel staat dit jaar voor het eerst op elkaar.

Koppel 22: Doffer rechtstreeks Jos en Peter Nijman komt uit de bonte Ruiter doffer welke Jos en Peter hebben aangeschaft bij de totale verkoping van J. de Ruiter Teuge. Hij komt uit een rechtstreekse Steven van Breemen duivin. zijn moeder is weer een Hoffman duivin uit het beste van Steef Duijn (Nijman) x Rens van der Zijde. Hij staat op zijn vaste duivin ook rechtsteeks Jos en Peter Nijman. Deze duivin komt uit Laat Rood (Bohemen/Duijn dochter First Red Rens van de Zijde ) x Cindy rechtstreeks Anton Ruitenberg uit Wondere Dirk x dochter Kleine Dirk uit dit Koppel oa 1/385 3/345 42/2074 etc afgelopen jaar werd een duivin uit dit Koppel 2e asduif jong in de ver. en 8e in de CC.

Koppel 23: Doffer rechtstreeks Henk Marsman uit 12-175 Oom Suarez topvlieger en kweker bij Henk Marsman x Little Princess oma van Suarez vloog oa 4/17869 2/8035 11/18050 etc. Hij staat gekoppeld aan de Klooster duivin. Deze heeft Andries gekregen van Gerrit Klooster uit zijn topdoffer die afgelopen jaar duifkampioen werd op de dagfond. Uit dit Koppel al diverse goede duiven geteeld. 2/189 12/880 19/2136 etc.

Koppel 24: De oudste doffer van 2007 klz 98 x van Loon duivin zijn vader is de 39 speelde een 1/1100d. 2/2500d. 16/18369d. zoon van de 98 x De Wit duivin rechtstreeks Dirk de Wit uit rechtstreekse Janssen A. duiven. Zijn moeder de van Loon duivin is een absolute topkweekster moeder/grootmoeder van 12 1e prijswinnaars. 100% zuivere van Loon via Pierre Faes uit Baarn. Zelf is de 449  vader en grootvader van 10 1e prijswinnaars. Zijn duivin is rechtsteeks Henk Marsman uit de 12-175 Oom Suarez x nestzus Suarez 1e NPO Chateauroux deze duivin vloog zelf een 3/837d. op Souppes.

13-01-2019

De duiven gaan goed zowel bij de vliegers als bij de kwekers. Gisteren nog een bon gekocht. Dit ook omdat ik een aantal duivinnen heb van ons oude soort die echt op leeftijd komen. Hopelijk kan ik hier van de zomer nog een paar inteelt kruisingen mee doen zodat deze lijn behouden blijft. Verder de afgelopen dagen veel gelezen op het net. Ik hou van de manier van schrijven van Theo Pander, Embregts-Theunis en Jos Nijman duidelijk, geen gedraai en domme opmerkingen gewoon zoals zij het beleven. En daar gaat het in onze hobby om beleving. Ieder doet dat op zijn eigen manier en na zijn kunnen. De een geniet van het thuiskomen van de duiven en een ander wil graag elke week een 1e winnen, andere vliegen voor kampioenschappen en sommige willen gewoon een aantal mooie vluchten meemaken. Gelukkig met het nieuwe vliegprogramma is er voor ieder wat wils. Ik hoop dat we dit jaar een aantal keer mooi kunnen gaan genieten van de dagfond.

Koppel 19: Vader is de 182 welke als 2 jarige bij Andries een 1/2442 in het rayon vloog een geweldige prestatie verder vloog deze doffer nog 4x bij de 1e 10. Hij komt uit een doffer van Comb. Beverdam (Broeckx/van Loon/The Chief x van Dijck) x Sheila een duivin welke is bevlogen door comb. Kloppenburg-Kaspersma zij vloog oa 1/325 op St. Quentin en dat tegen Mantel/Atema en Soepboer. Hij staat gekoppeld tegen Marsman x Klooster de Marsman doffer is een zoon van Little Princess een top kweekster en vliegster grootmoeder van Suarez 1e NPO. En de Klooster duivin is de dochter van de beste dagfondduif van de vereniging dit jaar. Uit dit koppel komen al meerdere goede duiven.

Koppel 20: Doffer rechtstreeks Henk Marsman uit 460 (grootvader Suarez 20e NPO St.Quentin en 16e NPO Cahors) x 353 top vliegster 3x top 20 NPO tegen duizenden duiven. Duivin is dochter 449 (lijn 98/van Loon) x Marsman uit Oom Suarez x Zus Suarez.

09-01-2019

De eieren van de kwekers zijn overgelegd. Ze kunnen nu  mooi weer op eieren komen. Dan hebben we van de meeste koppels 4 jongen voor in de vliegploeg. Ik kan gerust wel zeggen dat kweken mijn ding is. Ik vind het altijd leuk om te doen. En misschien als ik er meer tijd en ruimte voor over had gehad ook wel willen vliegen. Maar die keuze heb ik toen niet gemaakt. Nu een mooi kweekhokje waar ik dagelijks mijn plezier aan heb.

Koppel 17: Doffer rechtstreeks Henk Marsman zoon van de 1e NPO Chateaudun 2016 uit de superlijnen van Henk Marsman x Oud vliegster van vaders Zwols/lijn 98 deze duivin heeft Jaren goed gevlogen meer dan 50 prijzen totaal. waarvan 10x bij de eerste 10 in de ver. gem. 400d.

Koppel 18: Doffer rechtstreeks Henk Marsman uit de 12-175 zeer goede kweker en vlieger x zus Suarez 1e NPO Chateauroux hij staat gekoppeld met de duivin uit de 07-449 klz 98 x van Loon en weer met een Marsman duivin welke een zus is van de 13-786 deze duivin is een ex vlieger van Henk en vloog oa 2/1870 maar ook 162ste Bergerac NPO een alles kunner.

07-01-2019

Koppel 14: Vader rechtsteeks Theo Pander uit Sebastiaan top vlieger op de dagfond afgelopen jaar 1e asduif lang Afd.11 zijn moeder is Wilhelmina kld van Storm. Hij staat gekoppeld aan een Nijman lijn 98 duivin uit de super lijnen van Jos en Peter Nijman x onze eigen 98 lijn. Reeds ouders van de 21 welke niet miste op de natour. Een echte alles kunner.

Koppel 15: Doffer gekweekt door vader Jan en gevlogen bij Andries. Na het stoppen van Andries heeft deze doffer nu een plekje in het kweekhok. Hij werd in 2015 5e duifkampioen midfond. En vloog een paar super mooie vroege prijzen. Komt uit de koppeling Zwols/van Loon x Red Sonja. (Koopman/Veenstra x lijn 98/) x Duivin rechtstreeks van Jos en Peter Nijman dochter 617 kld van de 1e NPO Bourgers 2010 x van Loon via Eijerkamp. zij is reeds moeder van 1/222 5/1794 etc een zeer knappe duivin.

Koppel 16: Doffer rechtstreeks Henk Marsman broer van de 1e NPO Morlincourt 2018. vader via Henk Eenkhoorn (Ruiterberg x Gebr. Bakker) x dochter Suarez 1e NPO Chateauroux.  x duivin Nijman x van Loon laatste zomerjong van de 05-557 moeder/grootmoeder van 12 1e prijswinnaars.

04-01-2019

Koppel 13: Vader is de 758 zoon van de 449 klz van de 498 Janssen x van Loon hij was een redelijke vlieger maar een uitstekende kweker. Vader van de 1e Orleans 2013 NW wind 131d. 26e NPO Afgelopen jaar vloog de 599 super werd 1e asduif  jaarling in de ver. en duifkampioen Natour in de Kring 2 6de in de Afdeling. Zijn duivin is rechtstreeks van Jan Hoogland Midlum een zuivere Heremans lijn Nieuwe Olympiade en Olympiade.

02-01-2019

Ten eerste de beste wensen voor iedereen en een sportief 2019. Het regent eieren hier niet normaal meer zo gezond als de kwekers zijn. Ze zitten mooi in de open rennen en daar hebben ze genoeg zuurstof. Goed voer veel knoflook en Naturaline.

Koppel 9: Vader is de 841 gekweekt uit koppel 3 Lijn 98/Zwols hij vloog als jaarling 10e NPO Pnt.St. Max Afd.6 tegen 2904d. maar ook een 40/2440d. Hij staat gekoppeld tegen een rechtstreekse Henk Marsman duivin een half zus van de 1e NPO Chateaudun x zus Suarez 1e NPO Chateauroux en half zus 1e NPO Sens.

Koppel 10: Vader de 238 half broer van de 758 Lijn 98 x Koopman/Duijn broer van oa 3e duifkamp. Vitesse en 5e duifkamp. midfond. Zijn duivin is rechtstreeks Jos en Peter Nijman komt uit de Noyens duiven van Martin van Zon x Miss Elegance (G.de Nooyer x Bontje uit Ma Flodder) vloog een 1e Nijvel tegen 20284d.

Koppel 11: Vader rechtstreeks Jos en Peter Nijman uit de laatste zoon van de superkweker van Steef Duijn x Big Mama een super kweekkoppel De Steef vloog zelf een 1e Tours 1367d. De duivin van dit koppel is Nijman x Van Loon de vader is de 198 uit de 617 klz 1e NPO Bourges x de van Loon duivin van Piere Faes en Zn. zij is zus/halfzus van 12 1e prijswinnaars. Maar ook 14/18 en 26e NPO. Afgelopen jaar vloog een jong van dit koppel een 1e met min los. met Noorden wind.

Koppel 12: Vader klz 98 x van Loon een zeer goede vlieger met oa 1e Nantieul 440km tegen  139d. Nijvel 39/2850d. enz . Zijn vader is de 39 oa 1e Peronne 1100d. 16e NPO Afd.6 x van Loon duivin via Piere Faes.  Hij staat gekoppeld aan een rechtstreekse Henk Marsman duivin uit Lijn v/d Rick x 597 en dochter 3e NPO Sens.

29-12-2018

Koppel 5: Doffer rechtstreeks Henk Marsman half broer van de 1e NPO Chateaudun 2015 x zus Suarez 1e NPO Chateauroux. Hij is grootvader van de 2e NPO Morlincourt 2018 Afd.11. De duivin is gekweekt door Andries en is een volle zus van de 3e asduif jong 2018. Marsman x Koopman/Veenstra/Lijn 98

Koppel 6: Doffer rechtstreeks Jos en Peter Nijman uit hun super vlieger de 617 duifkampioen en 1e prijswinnaar hij is weer een zoon van de 42 welke een 1e NPO Bourges vloog in 2010. Zijn moeder is een rechtsteekse Eijerkamp uit hun van Loon lijn. Hij is gekoppeld aan de 27 kld van de 98 Haar vader vloog oa 1/1100d. 2/2500 22/2214 etc. haar moeder is de 678 vloog 2x 1e prijs en werd duifkamp Natour 2006 100% Frans Zwols. Dit koppel is reeds ouders van 1/194 8/2094 etc.

Koppel 7: Doffer rechtstreeks Jos en Peter Nijman is een halfbroer van de 1e NPO Bourges 2010 x Schoon licht een super kweekduivin zij is een kld van First Red van Rens v.d Zijde haar moeder is een rechtstreekse Peter van de Merwe. De duivin uit dit koppel is rechtstreeks Henk Marsman half zus 1e NPO Chateaudun 2015 haar vader is een zoon 3e NPO Sens en haar moeder de nestzus van Suarez dus een top koppel

Koppel 8: Doffer weer rechtstreeks van het kampioenen hok Jos en Peter Nijman Onze Bonte Jos een blauwband bonte doffer geweldig van bouw uit de Steef Duijn x Martin van Zon lijn. hij is gekoppeld aan de 85 duivin Een zuivere Zwols duivin met een vleugje 98 lijn zij is groot moeder van de 7de NPO Champagne in 2018 Afd. 11 bij Fokke Jongsma. Uit dit koppel kweekte ik vorig jaar de 11 een geweldige jonge duivin .

 

27-12-2018

Ik ga een aantal koppels voorstellen. De meeste koppels zijn gekoppeld geel x wit of wit x geel toch ook enkele koppels wit x wit. Het belangrijkste is goed x goed en daar gaat het om in de sport/hobby.

Koppel 1: Doffer rechtstreeks Henk Marsman halfbroer van 1e NPO Chateaudun  2016 Afd.11 Zijn vader vloog oa 11/13186d. op Laon, zijn moeder is de nest zus van Suarez 1e NPO Chateauroux 2015 en halfzus van Leonie 1e NPO Sens 2017. De duivin is Red Sonja een goede vliegster oa 9/1168 op een zware Quievrain. Haar vader is Red Emperor (Pieter Veenstra x Koopman) en haar moeder is de 05-654 kld van de 88-498 super vlieger 4x top 10 Afd.6 Ze is oa moeder van 5e duifkamp midfond 2015. Uit dit koppel vorig jaar 3e asduif jong ver. veel NO winden dus een toppertje.

Koppel 2: Doffer rechtstreeks Henk Marsman klz van Suarez x zus 3e NPO Sens zijn vader vloog oa 13e NPO Blois Afd.11.  De duivin rechtstreeks Jos en Peter Nijman zij is reeds moeder van zeer goede vliegers oa 592 en 615 2de asduif jaarlingen 2018. Een super mooi koppel dat dit jaar voor het eerst op elkaar staat.

Koppel 3: Doffer de 574 Lijn 98 x Zwols komt uit 2 zeer goede vliegers van vaders is gekweekt voor Andries en zit nu op mijn kweekhok is reeds vader van de 10e NPO Pnt.St. Max Afd.6. De duivin is een dochter van de 10-759 deze doffer vloog 3x een 1e met oa 3/2268 17/4509 etc een super doffer helaas verspeeld op de rampzalige Roye van 2014. Dit koppel staat al jaren op elkaar en gaf al meerdere goede vliegers van dit koppel zitten 2 zonen op het kweekhok.

Koppel 4: Doffer rechtstreeks Henk Marsman uit 6e NPO Gien  x Spectre van Comb. Mantel een jaarling doffer geweldig van bouw en afkomst. Hij is gekoppeld aan de 328 (lijn 98/Zwols/Koopman) zij is moeder van oa 1e Asse-Zellik , 3e asduif Natour 2018 ver en 10e in Kring 2

Morgen weer ff verder

24-12-2018

Koppelen.

Afgelopen vrijdag hebben we alle duiven gekoppeld. Bij vaders 24 vlieg koppels en bij mij 32 kweekkoppels.  Waarom zoveel kweekkoppels!!!!!! Er zitten nog een 5 tal oude doffers van met het 98 bloed in hun aderen en die gaan nooit weg daar komen zoveel knappe duiven uit ongelofelijk. Wat duiven van Andries en nog een paar duiven van vaders oude kweekhok en dan zit je zo op de 32 we gaan kijken hoeveel we er kunnen overleggen. Er zitten mooie koppelingen tussen. Ik zal als ik straks vrij ben enkele van de koppels hier op de site zetten.

We gaan een paar jongen ruilen met de eigenaren van de van Tilburg shop in Friesland. En dan uit onze dagfond duiven. Als alles goed gaat heeft vaders dit jaar een 20 tal duiven voor de dagfond. Vooral de duivinnen daar zit veel Nijman en Marsman bloed in dat x de lijn 98. We gaan het zien als vaders ergens zijn zinnen op zet kan hij het nog steeds. Zoals dit jaar op de Natour en ook zeker met de jongen.

Even terug te komen bij het koppelen het ging goed. Alleen de 07-449 vond het weer nodig om meerdere broedhokken te bemachtigen. Hij is grootvader van oa 1e Orleans NW wind 1100 mpm en 1e asduif Kring 2 Natour 2018. Het blijft een rotzak en zit nu al een paar dagen opgesloten in zijn broedhok.

Iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2019

13-12-2018

Weer koud buiten. De duiven hebben er weinig of geen last van ze eten wat meer. Volgende week vrijdag gaan we koppelen. Dat doen we mooi tegelijk zodat we de eieren van de kwekers/vastzitters kunnen overleggen naar de vliegers. En hopelijk zitten er weer een aantal bruikbare jongen tussen. De laatste 2 jaar zijn er toch veel verliezen hier met de jongen dus diegene die je overhoudt moeten wel goed zijn. Als ik de vliegploeg van 2017 en 2018 zie wat daar bij zit. Daar kan mijn vader de concurrentie mee aan.  En ook weer eens op de dagfond. In het verleden speelde mijn vader vele 1e prijzen op de dagfond. Hij was een van de eerste in de omgeving die jaarlingen durfde te spelen op deze discipline. En  met succes maar dat is geen garantie voor de toekomst. Maar met de Marsmannen en de Nijmannen gaat dat wel goed komen.

05-12-2018

Afgelopen weekend de hokken met Virkon behandeld. Altijd een intensief klusje maar wel goed om zeker 1x per jaar te doen. Gelijk weer ff alle duiven in de handen gehad. Zijde zacht mooie pluimen de duiven zijn klaar voor de kweek. Deze gaat op 21 December beginnen.  Vaders en ik zetten alle koppels tegelijk zodat we mooi de eieren van de kwekers kunnen overleggen. En binnen 14 dagen weer op eieren zodat we een mooi aantal jongen hebben., die niet veel verschillen qua leeftijd.

Op duivenmarktplaats worden jongen aangeboden door de Fam. Brands uit Urk veel Marsman en van der Linden bloed geweldige duiven en goede liefhebbers. Met ook een vleugje Blok erin. Voor wie winterjongen zoekt een echte aanrader. Vanaf half maart hier ook duiven te koop uit de kwekers.

 

26-11-2018

Vader Jan winterkampioen op de hokkenshow. Totaal niet verwacht we hebben er afgelopen vrijdagavond 4 stuks zo uit het hok gepakt. En achteraf bleek Totilas de mooiste van allemaal te zijn. Deze doffer heeft bij Andries gevlogen een prachtige blauwband doffer Marsman lijn.  De mooiste jonge doffer gekweekt uit lijn 98 x Heremans Jan Hoogland Midlum. De duivin  Henk Marsman werd ook een van de mooiste duivinnen. Ik zelf had er 4 uitgezocht uit mijn kweekhok maar deze waren niet mooi genoeg voor de overwinning gelukkig dat de jongen eruit wel mooi zijn… En vaders de titel Winterkampioen hebben gegeven.

Vaders heeft Jaren niet mee gedaan en dan nu eerste was voor hem ook wel een verrassing. De bon in de vereniging werd gekocht door oud voorzitter Henk Groote, ik zal een paar mooie en hopelijk goede jongen voor hem kweken. Henk Marsman had nog een broer van de 1e NPO te koop staan maar die was alweer verkocht de Marsman duiven blijven mooie en goede duiven dat zien ook steeds meer mensen in het land. Veel top hokken gaan daar nu ook winkelen. En dat is niet zo gek als je 4 jaar achter elkaar een 1e NPO wint. Dat kunnen zelfs heel veel Top hokken niet zeggen….. In Zwartsluis zitten gewoon topduiven.

21-11-2018

Koud buiten en met een hok wat op het ZO staat is het lekker fris. De duiven schijnen er geen last van te hebben. Ze glimmen je tegemoet. Er zitten nog te veel duiven in het hok. As zaterdag ga ik er weer eens door heen en er zullen er een paar het veld moeten ruimen. As zaterdag de tentoonstelling van de vereniging maar ff kijken welke ik ga pakken. Op duiven.net staat een bon voor Henk Marsman nu al op €275,- het is een mooie duif waarvan hier de zelfde bloedlijnen zitten. De Nijmannen hadden ook 2 jaar nodig om hier te wennen en hun prijzen te pakken dat zal ook zo zijn met de Marsmannen. Afgelopen seizoen werd een half Marsman 3e asduif Jong en bij de Natour 5e asduif. Dus dat komt goed.

De duiven die ik geschonken had aan de taartvluchten op URK zijn ook opgehaald beide zijn gekocht door dhr. Simons welke in het voorjaar 2 zomerjongen van 2016 had aangeschaft. 1 daarvan werd moeder van 18/6450 in Afd. 4 en een 1e prijs op die vlucht in de vereniging.

Nu nog gaan bedenken wanneer we gaan koppelen. En hoeveel koppels. Er zullen vanaf half maart jongen te koop zijn uit de kwekers.

12-11-2018

Op 24 November is de tentoonstelling van de vereniging. Vader en ik gaan daar dit jaar aan mee doen. Ik heb er niet zoveel mee want show duiven heb ik zeker niet. Maar ga toch proberen om 4 mooie duiven uit te zoeken. Tevens wordt er een bon geveild. De liefhebber mag komen uitzoeken in het hok. En als tip krijgen ze mee dat de Marsman duiven alles kunners zijn van 100 t/m 1000 kilometer. Als ik zie wat er nu zit van Henk Marsman klk van de Suarez 1e NPO Chateauroux, broers van de 1e NPO Morlincourt, Grootvader van de 2e NPO Morlincourt, half broers en zussen van de 1e NPO Chateaudun, zoon 6e de  NPO Gien, Dochter van de 2e en nogmaals 2e NPO Quievrain. Bij de Nijmannen oa half zussen van de 9e NPO Chateaudun, 1e NPO Vierzon maar ook al vaders  van diverse 1e prijswinnaars. Ook een prachtige doffer van Theo Pander uit Sebastiaan 3x top NPO dit jaar. Een prachtige doffer van Jacob Poortvliet uit klz Kleine Dirk x Gebr. Scheele. Verder nog onze Eigen 98 lijn x van Loon de Zwols duiven zijn er bijna niet meer in iedergeval niet meer rechtstreekse er zitten nog een aantal gekruisde met 98 lijn.

In de vereniging kon er gestemd worden over voor of tegen het nieuwe landelijke vliegprogramma. Ik ben benieuwd wat de uitslag was….

06-11-2018

Weinig nieuws onder de zon. En die schijnt weer lekker de laatste tijd. De zomerjongen die ik geschonken had aan de taartvluchten zijn beide gekocht door dhr. Simons. Een mooi koppel duiven een doffer Henk Marsman x duivin Nijman/Marsman. Ook de bon van duivenvlucht is verkocht dus alleen nog een bon voor de vereniging. Ik ben benieuwd of iemand dat aandurft…… Enno Karspersma stuurde vorige week een app dat hij de 4 jongen die hij hier had gehaald helaas kwijt was geraakt. Hij stuurt volgend voorjaar 2 ringen op  dan kweek ik er 2 opnieuw voor hem.

23-10-2018

Gisteren bij de generaal kampioen langs geweest. Jaap had een duif van mijn vader opgevangen. Een doffer van 2017 verspeeld op de 3de natour vlucht toen en nu dus weer in Enkhuizen. Hij was iets verwilderd maar heeft zeker een goed hok gehad. Het is een volle broer van de 980 die als jaarling een 1e Roye 377km vloog tegen 192d. en 2de in het Rayon 1327d.  Dit jaar vloog ze een 4de in het Rayon t.2077d. dus geen verkeerde. Ik mocht bij Jaap de kwekers en vliegers zien wat een kwaliteit zit er veel 1e prijswinaars of asduiven in de vereniging. Dat gaat weer een hele kluif worden voor de concurentie om hem te verslaan. Ook kreeg ik de 811 en 812 in handen waar het bloed van de 07-448 in zit geweldige vliegers bij Jaap. Leuk om zo dichtbij een hokbezoek te doen.

22-10-2018

Afgelopen zaterdag de kampioenshuldiging in de vereniging bij gewoond. Het was gezellig en het was goed verzorgd door Theo en Wilfred. De kampioenen werden gehuldigd met een bosje bloemen en een diploma.

Verder gaat het goed met de duiven. Ze zien er weer top uit. Zelf ben ik alweer bezig met het samenstellen van de kweekkoppels. Kijken of we weer een paar knappe kunnen kweken. De Nijmannen geven al diverse 1e prijswinnaars. Bij de jongen afgelopen jaar kwamen de Marsmannen ook goed na voren en op de natour pakte mijn vader regelmatig een Marsman doffer.

15-10-2018

Wat een schitterend weer is het toch. De kweekduiven zijn bijna door de rui. Alleen  3 doffers die bij Andries vandaan komen zijn nog bezig met de rui. Dit zijn een oude doffer van 2013 hij werd in 2015 5de duifkamp midfond. Een broer van de 841 welke als jaarling een 10de NPO Pnt.st Max vloog tegen 2904d. en de 992 Nijman x van Loon. Afgelopen weekend 5 extra broedbakken gemaakt in het hok. Dit ook omdat mijn vader geen kwekers meer houdt dus een aantal knappe duiven (Nijman uit de Bourges winnaar 1e NPO 7600d. Poortvliet doffer klz Kleine Dirk x Gebr. Scheele  deze kant opgehaald. Verder weinig nieuws hier onder de zon. De vliegers bij vaders ruien ook mooi daar al een parakuur gedaan. Ook een mail gestuurd naar Jos Nijman met stambomen van de vliegers welke een 1e in de vereniging  of een top 10 notering gespeeld hebben in het rayon.  Zeer te vreden met de Nijman duiven. En ook de Marsmannen hopelijk volgend jaar eens een mooie uitslag maken op de dagfond. Op de vitesse/midfond en jongen kunnen ze het zeker.

04-10-2018

Dierendag vandaag… Elke dag is het dierendag bij ons. De duiven en kat worden elke dag verwent. Alles gaat naar wens bij de duiven. Op duivenveiling.nl staat een duivinnetje te koop zomerjong een volle zus van de 18-347 welke een 1e vloog op Quievrain 278km met NNW wind en 4 min los in de ver. Mijn vader vloog toen zo wie zo geweldig op die vlucht 8/11 en nog te vroeg gestopt met draaien ook. Het is een kruising van Nijman (klz topkweker van Steef Duijn x Peter van der Merwe) x Marsman uit zus Suarez. Straks komt er nog een jonge doffer aanbod. Een zuivere marsman uit half broer 066 2x Teletekst dit jaar.
Er zal een bon geschonken worden aan de vereniging. Danny vroeg of mijn vader een bon wilde schenken maar die kweekt geen jongen. Ik leg mijn eieren over naar hem dus de bon komt wel van J. BLok maar dan de zoon van ……
Verder ruien de kwekers mooi nog een enkele laatste pen en ze zijn weer klaar voor de kweek.
Ik ga dit jaar weer vroeg koppelen heerlijk om daar nu al mee bezig te zijn.

26-8-2018

Mooie referenties deze week.
Dhr. Simons uit Kessel-Eik Afd.4 speelde afgelopen zaterdag met een halve Blok duif een 18e van 6453d. (lijn Zwols). Fokke Jongsma uit Drachterscompagnie wordt dit jaar 1e generaal onaangewezen in Rayon Oostgrens Afd. Friesland oa tegen P. Veenstra & Zn. Met inbreng van de lijn 98 x zwols duiven. Hij speelde ook al een 7de NPO Chalon en Champagne 4900d. met een halve Blok.
Comb. Brands Urk vloog vorige week een 2de in de ver en 20e in het Rayon tegen 1600d.met een jong hier gehaald deze is een broer van de 599 1e asduif Natour Kring 2.
Verder zijn de kweekduiven bijna klaar met ruien… Ik moet helaas wel weer verbouwen in het hok nog een paar extra broedhokken erbij. Wij hebben nog 4 duiven gehaald bij Henk Marsman 3 doffers, 2 broers van de 1e NPO Morlincourt 2018 5964d. en 1 zoon van de 367 x Miss Mantel en 1x dochter van de 60 x inteelt Suarez allemaal bewezen lijnen.

19-09-18
Een site bij houden is niet te doen in de zomer maanden. Ten eerste moet ik Gert Jan natuurlijk mijn excuses aanbieden dat ik de site niet goed bij houd… ook zijn de prestaties goed ik kom er gewoon niet aan toe in de zomer maanden.
Het gezin en werk slokken te veel tijd op om het een beetje serieus te doen.
Je wilt toch ook niet zoals sommige er wat op zetten wat nergens op slaat. De prestaties van de Gebroeders vielen gewoon tegen en we weten de oorzaak. Te weinig tijd en dan ben je ook minder gemotiveerd. Er zijn een 11 tal duiven naar vaders gegaan hij heeft nu een mooie ploeg voor 2019. Hij werd dit jaar 2e onaangewezen jong en 2de aangewezen jong dus net als vorig jaar een mooie ploeg jaarlingen erbij. Waarin nu veel Marsman en Nijman bloed zit.
Tevens werd hij 3de aangewezen midfond. 2de onaangewezen natour 1e aangewezen natour, 2de aangewezen generaal en dat zonder dagfond. Tevens in het rayon 8e asduif jong (Nijman) en 4de onaangewezen Natour en 1e aangewezen natour in de Kring tevens asduif Natour met de 17-599 lijn 98 x Heremans.
Als de wind goed is voor deze hoek dan moet je ze ook pakken en dat deden een aantal toppers van onze vereniging. Jaap, Gerrit, Theo en Danny en Tamara vliegen top en mijn vader net zo. Voor 2019 heeft mijn vader ook een mooie ploeg voor de dagfond dus wie weet gaat hij daar ook mooie series neer zetten. Hij doet het al met de jongen/vitesse en midfond.

Jan Blok aangewezen kampioen Natour Kring 2
In Kring 2 werd Jan Blok aangewezen kampioen Natour en tevens behaalde hij het duifkampioenschap Natour en dus ook in CC2A. Een geweldige prestatie en van harte gefeliciteerd.
Jaap Sietses behaalde het Hokkampioenscha Natour in Cc2A en andere kampioenschappen, eveneens van harte gefeliciteerd.
Meerdere liefhebbers behaalde op de natour kampioenschappen in Kring en CC, zoals Wilfred Dokkum en Danny en Tamara Knijn, het laat zien dat als de wind gunstig is voor onze hoek ook hier gewonnen kan worden

26-4-18
Het was een druk weekje vandaar dat ik nu pas iets op de site zet. Over de vlucht kunnen we kort zijn. Bij de gebroeders kwam er 1 mooi op tijd Marsman x Klooster en deze duivin speelde een 16e in de club. De rest kwam iets later maar wel thuis. Bij vaders hing er een buizerd boven zijn hok 2 duivinnen bleven dus een paar minuten extra vliegen dat warden de 24/25e stek. Jammer maar het is niet anders. Ook hier weer alles thuis. De eerste 2 duivinnen waren van het Nijman bloed en Jan Hoogland. De zwols duiven in deze vliegploeg (85%) hebben het moeilijk met dit weer.
Begin van de week kwam dhr. Broersen zijn 2 jongen ophalen Marsman x Zwols/van Loon hopelijk doen ze het goed in het Den Oever.

18-4-18
Zaterdag was de 2de vlucht vanuit Duffel dit keer van het terrein van de brandweer. Nu gingen de duiven aan de oostkant niet als de brandweer. Het bleek weer een lastig vluchtje te worden. De klok stond ruim een kwartier open. Bij de Gebroeders ging het een stuk beter, de eerste die ariveerde was de 87 een vit/midfond duivin welke als jong ook al goed had gevlogen. Helaas deed haar chipring het niet goed het resultaat was een 17de plek. De rest van de duiven kwamen goed naar huis. Toch zijn er nog een paar onervaren doffers onderweg. Bij vaders ging het weer goed hij kreeg er 2 tegelijk ze piepte beide maar bij 1 stond er africhting bleek een duivin van Roosendaal te zijn. Liefhebber bedankt voor het verzorgen en meegeven. Vaders klokte 2 nijmanduivinnen voorop de 615 staat zelf 1e duifkampioen nu… Er werd begonnen met 3,6 enz 9 duivinnen in de uitslag toen pas kwamen de doffers. Hij staat 1e onaang en aangewezen in de vereniging. Verder gaat het lekker de kwekers zitten op de laatste jongen en worden daarna gescheiden. Bij zowel de gebroeders als vaders doen de jongen het goed. Ruien mooi vliegen/trainen goed. Ik ben benieuwd met de Marsman en Nijman inbreng.

10-4-18
Afgelopen zaterdag de vuurdoop van de vliegers ze zaten op nest en waren helaas door ons niet goed voorbereid op de eerste wedvlucht. Het werd een raar vluchtje ZO wind en jammer genoeg een aantal achterblijvers. Bij vaders ging het een stuk beter begonnen met 2,4,5 enz met de 980 als eerste deze vloog vorig jaar al een 1e op Roye. een zuivere Nijman ook plek 5 was voor een Nijman duivin. Bij vaders hadden ook de zomerjongen het moeilijk … conclusie jongen goed opleren in hun geboorte jaar anders niet mee spelen. De gebroeders zien de vitesse als invlieg voor de mid en dagfond. Op naar volgende week waarschijnlijk een ZW wind een stuk beter voor deze hoek.

4-4-18
De afgelopen weken geprobeerd om af te richten. Omdat wij als werkende mensen het in het weekend moeten doen kwam het er niet van. Dus toch maar een middagje vrij genomen. En nu maar hopen dat het genoeg was om as zaterdag op de eerste vlucht een paar punten te kunnen pakken.
Bij Andries groeien de jongen mooi volgend weekend staat daar alles op weduwschap. Hier liggen weer een 30 tal jongen reeds zijn er 4 naar Enno Kasperma gegaan, Nog 6 voor Hendrik Brands en er gaan er nog 2 naar Sieme Broersen. Allemaal Marsman x Nijman of Marsman x eigensoort.
Mochten er nog mensen interesse hebben in jongen dan hoor ik het graag.

19-03-18
Afgelopen vrijdag samen met mijn vader naar de vergadering van de vereniging geweest. De hoklijsten en entlijsten ingeleverd. Verder geen nieuwe dingen gehoord.
Op ons kweekhok gaat het goed. De jongen groeien als kool en kunnen van de week gespeend worden. Bij Andries liggen een aantal jongen uit de jaarlingen welke goed gevlogen hebben. Alles bij elkaar komen we tot een 50 tal jongen samen. Eigenlijk weer veel te veel.
Verder weinig nieuws van onze kant. De duiven maken het goed glimmen je tegemoet. Nu nog beter weer dan kunnen we beginnen met opleren.

08-03-18
Afgelopen dagen de jongen gespeend. En ze zijn al los geweest ook het lijkt wel of de Nijman en Marsman duiven sneller willen vliegen dan de Zwols duiven.. Zoals eerder aangegeven zitten er tussen de jongen dit jaar bijna geen vitesse vogels meer. De Zwols duiven zitten wel gekruisd in de Nijman en Marsman duiven maar dan als een van de grootouders welke een 1e prijs hebben gevlogen of hebben gegeven.
Verder groeien de jongen van de gebroeders mooi. Ze komen mooi op dit jaar 2 jaarling duivinnetjes hebben tijdens de kou ff te hard op hun eitjes gezeten. Dus van elk Koppel maar 1 jong. Het is niet anders. Volgende week vergadering van de vereniging Andries en ik gaan er ff heen. Ik ben benieuwd naar al het nieuws. Het is afgelopen maanden stil geweest op de app en mail. Dus zal er wel weinig nieuws zijn. Ik ben al een tijdje niet geweest bij dit soort vergaderingen toen de voorjaarsvergadering gepland was moest ik volleyballen en dat gaat voor…
Afgelopen weekend voer gehaald 1000 kg dus we kunnen voorlopig weer vooruit.

02-03-18
Lekker koud buiten brrrrrrrrrr. In mijn hok die op het oosten staat is het lekker koud. Ik krijg de stront niet eens meer van de vloer en uit de broedhokken. Als het zaterdag boven nul is maar alles goed schoonmaken. De duiven zijn lekker hongerig ze krijgen 2x daags een flink aantal blikken voer en vers water. Als het begint te schemeren haal ik de waterpan weg.
Verder groeien de jongen als kool. Nu zijn ze een dag 14 dus de kleurtjes zijn mooi te zien. En zelfs met dit weer schijnen de kleintjes geen last te hebben ze zijn zeker gezond. Ik vind het zelf niets dit weer veels te veel wind. Jammer misschien morgen ff schaatsen op de sloot voor.

22-02-18
Eindelijk vriesweer mooie heldere lucht wel jammer dat het nu pas komt. Nu krijg je eigenlijk zin in de lente. Maar ja de natuur doet wat hij wilt.
De kweek gaat goed de jongen van de Gebroeders zijn nu ook geboren. De 1e ronde groeit als kool.

14-02-18

Een mooie foto van Andries deze heeft hij gisteren gemaakt.

13-02-18

De kweek gaat goed. Het is al goed te zien wat de kleuren gaan worden dit jaar. Veel bonte duiven zwartbont, blauwbont en enkele kras witpennen een mooi gezicht. Ook een enkele vale zag ik al liggen. En voor de rest blauwbanders en krassen. De Nijman en Marsman duiven drukken steeds meer hun stempel op het hok. Dit jaar rond de 80% komt van deze duiven af. Ik had nog een 4 tal zomerjongen van 2016 te koop gezet op duivenmarktplaats 2 duivinnen van Frans Zwols zusjes van de 727/739/696/199 en 007 welke allemaal een 1e vlogen deze gaan naar dhr Simons in Limburg. De 2 duivinnen met Marsmanbloed zijn nog te koop. Zeer goed gebouwde duivinnen echte allrounders. Andries heeft van het weekend ook gekoppeld deze brengen 1 jong groot.

09-02-18
Afgelopen week zijn er een goede 50 jongen geboren van de kwekers. Er waren 2 koppels met 1 bevrucht ei. Waaronder de 05-654 ik was al blij dat ze legde op deze leeftijd. Haar partner is een zomerjong van Henk Marsman uit inteelt Wondere Dirk x dochter Suarez. Andries is druk bezig met de jaarlingen om ze te laten wennen aan de hokken die verbouwd zijn. Hij gooit ze nu regelmatig los. Er zit een mooie mengeling qua duiven bij ons. De toekomst zal het leren. De 2de ronden eieren gaan naar de gebroerders toe en dat zullen er meer dan genoeg zijn. Misschien wel een beetje te veel ook omdat er nog een 5 tal jongen komen van Henri v/d Berg uit IJsselmuiden.

Begin januari alle kwekers gekoppeld een 26 koppels op mijn nieuwe locatie en een aantal oudere Zwols koppels bij vaders. Ook heeft hij de toekomstige weduwnaars gekoppeld.  Dit om de eieren van de kwekers over te leggen. De kweek liep zowel bij vaders als bij mij goed zodat we 20 januari de eieren van de kwekers konden overleggen naar de vliegers. Bij de vliegers houdt vaders alleen de jongen aan van zijn eerste prijswinaars. Verder zal er veel Marsman en Nijman bloed stromen door de nieuwe lichting meer dan 80% van de duiven komt bij deze 2 liefhebbers vandaan.

Bij de kwekers waren er een aantal die een andere partner kozen boven die ik op papier had gezet. Maar zolang dit geen broer/zus of directe verwanten van elkaar zijn is dat geen enkel probleem . Zelfs de zomerjongen van Henk Marsman wilde graag koppelen. En deze duivinnen legde ook na een dag of 14 hun eitjes. De eieren van de 2de ronde komen nu ook deze zijn voor Gebroeders en voor paar bonnen kopers.

xtra

Reacties zijn uitgeschakeld.